Sayfalar

24 Şubat 2011 Perşembe

Yazılım Trendleri'nden Notlar

Geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığım, Marmara IEEE Kulübü ve Gelecex iş birliğiyle düzenlediğimiz Yazılım Trendleri etkinliğinin önemli noktalarını paylaşmak istiyorum. Etkinliğimiz programda belirttiğimiz üzere Muharrem Taç'ın "Android" sunumuyla başladı. Muharrem hocam her zaman olduğu gibi enerjikti, bu da dinleyiciler üzerinde olumlu etki yaptı. Android'in çıkışından bugüne kadar yayınlanan sürümlerinden, cihazlardan, avantajlarından dezavantajlarından bahsetti. Sunumunun ikinci yarısında bir uygulama yaparak, uygulama geliştirmenin aşamalarını görmemizi sağladı.
Android sunumundan sonra Fırat Batuhan İçöz "Sosyal Medya Ortamları İçin Uygulama Geliştirme ve Pazarlama" üzerine konuştu. Daha çok Facebook üzerinden örnekler vererek gittiği sunumu, dinleyicilerin oldukça ilgisini çekti. Haliyle bilgisayar mühendisliği okuyan ve Facebook müdavimi olan bir kitle için bu ortamlarda nasıl uygulama yazıldığı ve bunların nasıl pazarlandığı ilgi çekici oldu. Sunumda merak ettiğimiz birçok şey öğrendik. Facebook uygulaması geliştirirken aslında Facebook'a hiç birşey yazmadığımızı, yazdığımız uygulamayı sunucuya attıktan sonra, Facebook'un oradan uygulamayı yüklediğini öğrendik. Basit bir uygulamayla anlattıklarını da gösterdi Batuhan. Gerçekten yararlı ve ufkumuzu açan bir sunum oldu.
Etkinliğin son sunumunda ise Sezgin Cirit'ten "Veri Madenciliği"ni dinledik. Datanın tanımından Database'e, Veri Madenciliği'nin kullanım alanlarından, avantajlarına, dezavantajlarına kadar alanında elde ettiği çok önemli tecrübelerini, birikimlerini paylaştı bizimle. Bu sunumda da anladım ki Veri Madenciliği ile ilgilenmek isteyen öğrencilerin, yazılımcıların bireysel olarak bu konuda ilerlemeleri zor. Çünkü Veri Madenciliği için kullanılan programlar genelde pahalı ve bu konuda, konuyu bilen, tecrübeli insanlarla çalışmak gerekiyor. Veri Madenciliği üzerine uzmanlaşmak kolay değil ama gelecekte bilişim dünyasında çok önemli bir yerinin olacağı kesin.
Konuşmacıların bahsettiği konular etkinlik başlığında olduğu gibi "Trend" olunca ilgi güzeldi ve eminim ki herkes benim kadar mutlu ayrıldı sunumlardan. Bilgilerini ve tecrübelerini bizlerle paylaşan, bize vakit ayıran Muharrem Taç'a, Batuhan İçöz'e ve Sezgin Cirit'e çok teşekkür ediyorum. Umarım onları iyi ağırlayabilmişizdir.

Bunun dışında etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Olcay Kük ve Fatma Akın başta olmak üzere Gelecex ekibine teşekkür derim.

Etkinlikle ilgili daha fazla resim için "Yazılım Trendleri" albümüme göz atın.

Yeni etkinliklerde görüşmek üzere. Esen kalın...

Hiç yorum yok: