Sayfalar

26 Haziran 2010 Cumartesi

Kurumsal Java Teknolojileri Eğitimi


Kariyer.Net'de hiç “java, spring, hibernate” gibi anahtar kelimeleri yazarak iş ilanlarında arama yaptınız mı? Karşınıza java teknolojileri ile ilgili kaç tane ilan geliyor? Peki bu ilanların kaçı yeni mezunlara aradıkları fırsatı sunmaya istekli? İşte size iş ilanlarında aranan özelliklerle ilgili birkaç örnek;

  • Üniversitelerin Bilgisayar, Elektronik Mühendisliği, Matematik ve İstatistik bölümlerinden mezun,

  • Java ve J2EE platformuna hakim, J2EE üzerinde proje geliştirmiş,

  • Java teknolojilerini öğrenme konusunda istekli olduğunu gösteren,

  • IT deneyimi ve Java/J2EE programlama bilgisi gerekli,

  • Nesneye yönelik yazılım geliştirme bilgisi,

  • Açık kaynak kodlu projelerle çalışmış,

  • JSF, Struts, Spring, Hibernate, EJB konularına hakim,

  • Spring, Hibernate ve ORM konularında bilgi sahibi,

Aranan nitelikler benzer ifadelerle uzayıp gidiyor. Ülkemizdeki pek çok yazılım firması projelerini kurumsal Java teknolojileri ile geliştirmektedir.

Firmalar rekabetçi piyasa koşullarında ürünlerini en kısa zamanda, düşük maliyetlerle ve kaliteli biçimde teslim etmek için birbirleri ile yarışmaktadırlar. Dolayısı ile projelerde istihdam etmek istedikleri personelin daha kendilerine başvurduğu anda bu teknolojilerle ilgili yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmalarını, işe başladıktan sonra da en kısa zamanda kendilerine fayda sağlamalarını beklemektedirler.

Mevcut piyasa koşullarında yazılım firmaları yeni mezunlara ihtiyaç duydukları yatırımı yapmak istemiyorlar, ya da onların bu durumundan faydalanıp piyasanın çok altında ücretler teklif ediyorlar.

Peki üniversitelerimizin değişik bölümlerinden mezun olarak bilişim sektöründe kariyer yapmak isteyen arkadaşlarımız bu şartlarda kendilerini yazılım firmalarına nasıl kabul ettirecekler?

Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü ve Java Eğitimleri Akademisi'nin birlikte düzenlediği bu sertifika programı ile mezun adayı veya kendini geleceğin yazılım teknolojilerinde yetiştirmek isteyen öğrencilere bulunmaz bir fırsat sunuyor. Haftada iki gün olarak düzenlenecek ve toplam 8 hafta sürecek bu eğitim programına katılan öğrencilerimiz iş hayatına bir adım önde başlayacaklar.

Kurumsal Java Teknolojileri Eğitiminde Spring Application Framework, Java Server Faces ve Hibernate ORM Framework teknolojileri hakkında eğitim verilecektir. Söz konusu teknolojiler ilk çıktığı dönemden bu yana pek çok değişik projede kapsamlı biçimde kullanmaktadır. Eğitimi verecek Kenan Sevindik hakkında ayrıntılı bilgiye http://ksevindik.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz. Eğitmemimiz hali hazırda Java Programmer, Java EE Web Component ve Business Component Developersertifikalarına da sahiptir.

Program sonunda vereceğimiz sertifika ile iş başvurularında Java teknolojileri ile ilgili bilgi ve tecrübelerini belgeleme imkanına sahip olacaklar. Yazılım firmalarının kendilerine yatırım yapma şartını ortadan kaldırdıkları için hem daha çok iş fırsatına sahip olacaklar, hem de daha iyi maddi imkanlarla işe başlama şansları olacak.

Kurs ile ilgili ayrıntılı bilgi için; http://www.be.gazi.edu.tr




23 Haziran 2010 Çarşamba

Geçmişe Bakıp Geleceğe Reçete Yazmak


Bloguma en son yazdığım yazıdan bugüne kadar uzun zaman geçmiş. Neden bu kadar ara verdim bilmiyorum ama aslında arada yazılabilecek bir sürü şey oldu. Garip bir dönem geride kaldı. Etkinlikler, dersler, projeler, yaz planlaması... Sıkıntılı ve belirsizlikle dolu geçtiğini düşündüğüm bir dönemi açıkçası verimli kullanamadığımı itiraf etmeliyim. Bloguma yazma konusunda bir süredir gevşek olmamın nedenini de buna bağlıyorum. Özellikle beirsizlik insanı çok yıpratıyor ve insanın kendini geliştirmesindeki en büyük engel bence.

Yaptığım birçok işten alabileceğim maksimum verimi alamadım. Çok büyük kayıp olduğunu ve bu zamanları ilerde çok arayacağımı farkındayım. Ama bu noktada yapmam gereken en iyi işin geçen dönemden hatta dönemlerden ders alıp ilerisi için en iyi planlamayı yapmak olduğunu düşünüyorum. Yaz planlaması ve bu plana bağlı olarak kış dönemini en verimli şekilde değerlendirmem hatta benim gibi olanlar için verimli değerlendirmemiz üniversitedeki sayılı günlerimizde, geri dönüşü olmayan yolda en iyi seçenek olacaktır. Artık bir sağdan bir soldan, dağınık işlerle ilgilenmek, farklı ses tonlarını bir araya getirip gürültü çıkarmak yerine, tarzımızı seçip güzel bir şarkı söylemenin zamanı geldi sanırım. İşte bu yüzden yazın yapacağım staj ve uğraşacağım işlerle yeni sezonda ilgileneceğim şeylerin paralel olmasını hatta ondan sonraki dönemlerde de şu anda belirleyeceğim çizgide ilerlemem gerektiğini düşünüyorum.

Google'da bir şey araştırırken Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın geçmişte yaptığı bir konuşma denk geldi ve orada Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar ve belirsizlikler üzerine söylediği bir söz hoşuma gitti;"Şimdi ekonomide yeniden toplanıp önümüze farklı bakma zamanıdır. Geçtiğimiz döneme bakarak geleceğe reçete yazamayız"

Yaz döneminin sonunda bu tür duygulara sahip olmamak hatta böyle bir yazı yazmaya gerek duymamak için sanırım kaybetcek vaktim yok. Size de yaz döneminizi her yönüyle iyi planlamanızı tavsiye ediyorum. Umarım verimli, dolu dolu ve eğlenceli hatta harika bir kış dönemini hazırlayacak yaz dönemi geçirebiliriz.

Görüşmek üzere...