Sayfalar

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Işığı Yak - Blog Yarışması


Yine bir seçim arefesindeyiz. EVET'ler HAYIR'lar havada uçuşuyor. İnternette tartışma ortamları alevlenmiş, meydanlarda siyasetçiler cephelerini almış durumda. Benim için sıkıcı ama T.C. vatandaşı olduğum için bağımsız kalamadığım bir durum. Bağımsız kalamadığım kadarıyla bu konu hakkında bir yazı yazmayı da düşünüyorum ama sıkıcı tarafı erteletiyor her seferinde.

Bu konuyla alakalı internet sitelerinde , bloglarda vs. dolaşırken seçimle ilgili bir yarışmaya denk geldim. Jürleri arasında önemli yazarların bulunduğu yarışma hakkında birkaç detay şu şekilde;

Yarışma Hakkında
Anayasa Değişikliği konulu olarak düzenlenen Blog Yarışması'nda, halkın bu konudaki düşüncelerini paylaşabileceği ve yorumlayabileceği bir ortam hedeflenmiştir. Katılım için herhangi bir yaş sınırlaması olmayan yarışmaya konu ile ilgili blog hazırlayan herkes başvuru yapabilmektedir.

Başvuru
İnternette halka açık olarak yayınlanan bir veya birden fazla yazı ile yarışmaya www.blogyarismasi.com sitesi üzerinden başvurabilir. Yarışmacı yazısını www.blogyarismasi.com sitesine yükleyecek ve yazılar moderatör onayından geçtikten sonra yarışma sitesinde yayınlanacaktır.

Yarışma Takvimi
1 Ağustos 2010 - 31 Ağustos 2010 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.
1 Eylül 2010 - 7 Eylül 2010 tarihleri arasında değerlendirmeler yapılacaktır.
8 Eylül 2010 tarihinde sonuçlar açıklanacaktır.



Blog Yarışması jürisi;
- N. Bengisu KARACA (Gazeteci, Yazar)
- Doç. Dr. B. Berat ÖZİPEK (Akademisyen, Yazar)
- Emre AKÖZ (Gazeteci)
- Ergun BABAHAN (Gazeteci)
- Etyen MAHÇUPYAN (Gazeteci, Yazar)
- Fehmi KORU (Gazeteci, Yazar)
- Prof. Dr. İskender PALA (Edebiyatçı, Yazar)
- Prof. Dr. Mehmet ALTAN (Akademisyen, Yazar)
- Nazlı ILICAK (Gazeteci, Yazar)
- Prof. Dr. Serap YAZICI (Anayasa Profesörü)
- Prof. Dr. Toktamış ATEŞ (Akademisyen, Yazar)
- Prof. Dr. Yasin AKTAY (Akademisyen, Yazar)

İlk aşamada yazılar aldıkları oy sayısı ve okunma sayılarına göre değerlendirilip, bu kategorilerde en yüksek sırayı alanlar jüri değerlendirmesine alınacaklar.

Yarışma dediysek ödülü de var tabi;

1.'ye Macbook Pro
2.'ye Macbook
3.'ye Ipad 3G


Seçim arefesinde kaleminize güveniyorsanız şansınızı denemek için iyi bir fırsat olabilir. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Katılımcılara başarılar.

Görüşmek üzere...

2 yorum:

xmarx dedi ki...

bence sen hazırladığın veya hazırlayacağın yazıyı bu yarışma için hazırla. bana sorarsan jüriye kadar çıkar. ferisini bilemem.

bu arada ankara hakkındaki ayrıntılı yazını bekliyoruz.

fatih tuna çetinhan dedi ki...

Üşenmezde bir yazıyla katılırsam, jüriye çıkamasamda "önemli olan katılmaktı" dieybilirim:) Ayrıca bu konuda senin de iddialı olabileceğini düşünüyorum xmarx, kulakların çınlaya!