Sayfalar

26 Haziran 2010 Cumartesi

Kurumsal Java Teknolojileri Eğitimi


Kariyer.Net'de hiç “java, spring, hibernate” gibi anahtar kelimeleri yazarak iş ilanlarında arama yaptınız mı? Karşınıza java teknolojileri ile ilgili kaç tane ilan geliyor? Peki bu ilanların kaçı yeni mezunlara aradıkları fırsatı sunmaya istekli? İşte size iş ilanlarında aranan özelliklerle ilgili birkaç örnek;

  • Üniversitelerin Bilgisayar, Elektronik Mühendisliği, Matematik ve İstatistik bölümlerinden mezun,

  • Java ve J2EE platformuna hakim, J2EE üzerinde proje geliştirmiş,

  • Java teknolojilerini öğrenme konusunda istekli olduğunu gösteren,

  • IT deneyimi ve Java/J2EE programlama bilgisi gerekli,

  • Nesneye yönelik yazılım geliştirme bilgisi,

  • Açık kaynak kodlu projelerle çalışmış,

  • JSF, Struts, Spring, Hibernate, EJB konularına hakim,

  • Spring, Hibernate ve ORM konularında bilgi sahibi,

Aranan nitelikler benzer ifadelerle uzayıp gidiyor. Ülkemizdeki pek çok yazılım firması projelerini kurumsal Java teknolojileri ile geliştirmektedir.

Firmalar rekabetçi piyasa koşullarında ürünlerini en kısa zamanda, düşük maliyetlerle ve kaliteli biçimde teslim etmek için birbirleri ile yarışmaktadırlar. Dolayısı ile projelerde istihdam etmek istedikleri personelin daha kendilerine başvurduğu anda bu teknolojilerle ilgili yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmalarını, işe başladıktan sonra da en kısa zamanda kendilerine fayda sağlamalarını beklemektedirler.

Mevcut piyasa koşullarında yazılım firmaları yeni mezunlara ihtiyaç duydukları yatırımı yapmak istemiyorlar, ya da onların bu durumundan faydalanıp piyasanın çok altında ücretler teklif ediyorlar.

Peki üniversitelerimizin değişik bölümlerinden mezun olarak bilişim sektöründe kariyer yapmak isteyen arkadaşlarımız bu şartlarda kendilerini yazılım firmalarına nasıl kabul ettirecekler?

Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü ve Java Eğitimleri Akademisi'nin birlikte düzenlediği bu sertifika programı ile mezun adayı veya kendini geleceğin yazılım teknolojilerinde yetiştirmek isteyen öğrencilere bulunmaz bir fırsat sunuyor. Haftada iki gün olarak düzenlenecek ve toplam 8 hafta sürecek bu eğitim programına katılan öğrencilerimiz iş hayatına bir adım önde başlayacaklar.

Kurumsal Java Teknolojileri Eğitiminde Spring Application Framework, Java Server Faces ve Hibernate ORM Framework teknolojileri hakkında eğitim verilecektir. Söz konusu teknolojiler ilk çıktığı dönemden bu yana pek çok değişik projede kapsamlı biçimde kullanmaktadır. Eğitimi verecek Kenan Sevindik hakkında ayrıntılı bilgiye http://ksevindik.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz. Eğitmemimiz hali hazırda Java Programmer, Java EE Web Component ve Business Component Developersertifikalarına da sahiptir.

Program sonunda vereceğimiz sertifika ile iş başvurularında Java teknolojileri ile ilgili bilgi ve tecrübelerini belgeleme imkanına sahip olacaklar. Yazılım firmalarının kendilerine yatırım yapma şartını ortadan kaldırdıkları için hem daha çok iş fırsatına sahip olacaklar, hem de daha iyi maddi imkanlarla işe başlama şansları olacak.

Kurs ile ilgili ayrıntılı bilgi için; http://www.be.gazi.edu.tr




Hiç yorum yok: