Sayfalar

14 Aralık 2009 Pazartesi

THY Barcelona'yı taşıyor!!

Geçtiğimiz günlerde gazetelerden güzel bir haber okudum. THY şampiyonlar ligi ve ispanya ligi şampiyonu Barcelona FC takımıyla resmi taşıyıcı sı olma konusunda anlaşmaya vardı. THY 3 yıllık süre içerisinde Barcelona'ya Şampiyonlar ligi deplasman maçlarında ve 2010'da Asya'da düzenlenecek ticari turlarda hizmet edecek. Olayın önemli noktalarından biriside bu anlaşmayla ülkemizin en önemli markalarından THY dünya devi Barcelona'nın 5.resmi ana sponsoru ve İspanya dışından 3.sponsoru olma ünavını kazanacak. Barcelona'nın ikisi Katalan (La Caixa Bankası ve Estrella Damm-Bira markası), ikiside ülke dışından (Nike ve Audi) olmak üzere 4 resmi ana sponsoru bulunuyor. THY'yi kutlamak lazım. Anlaşma ses getireceğe benziyor(du!!).

Bu habere sevinmişken, ülkemizin hizmet ve kalitesiyle kendini ispatlamış bir hava yolu şirketinin uçaklarına Barcelona amblemini yapıştıracak olması göğsümüzü kabartmışken bugün okuduğum bir haberse keyfimi bozdu. Anlaşmadan sonra Barcelona THY ile ilk uçuşunu 9-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılmak için dün Abu Dabi'ye gerçekleştirdi. Uçuş normalde direkt olarak Abu Dabi'ye gerçekleştirilecekti fakat THY'nin Barcelona'yla anlaşmasını hazmedemeyen İspanyol havayolu şirketleri ortalığı karıştırdı ve uçuş İstanbul üzerinden aktarmayla gerçekleştirilmek zorunda kaldı. Barcelonalı futbolcular ve teknik heyette hem İspanya'da hemde İstanbul'da beklemek zorunda kaldı.

Bu tatsızlıktan oldukça rahatsız olan Barcelona ve THY yetkilileri İspanyol şirketlere yüklendi. Barcelonalı yetkililer hareketin kasıtlı olduğunu düşünüyorlar ve "başka bir takım olsaydı böyle olmazdı" açıklaması yapılmış.

Artık sorun anlaşma yapan takımın Barcelona olması mı, yoksa anlaşılan şirketin Türk olması mı kesin birşey söylenemez belki ama İspanya'da bizi çok iyi temsil edeceğine inandığım THY nin ilk aşamada böyle bir sorunla karşılaşması çok sinir bozucu. Umarım sorun daha ileriye gitmez ve anlaşmadan her iki tarafta memnun kalır. Eğer hala bir şekilde uluslararası arenada önde olmamızı istemeyen dış güçler yolumuza taş koymaya çalışmazlarsa THY nin uluslararası piyasada çok iyi işler yapacağına inanıyorum. Bence ülkemizde bu gelişmeyi gösterecek sayılı markalardan birisidir THY.

Tebrikler...


kaynak: http://www.sabah.com.tr/SPOR/2009/12/14/%C4%B0SPANYAYA_KARS%C4%B0
http://www.sabah.com.tr/Spor/2009/12/14/iste_o_ucak

Hiç yorum yok: