Sayfalar

31 Temmuz 2009 Cuma

Project Natal

Sony PlayStation'la sıkı bir rekabet halinde olan Microsoft'un Xbox'ı tüm dünyayı sarsacak bir patlamayla geliyor.

Bir süredir Microsoft tarafından yapılan iddialı açıklamalar kafaları karıştırmış ve herkesi bir beklenti içine sokmuştuki Microsoft en büyük video oyunları fuarı E3'te bombayı patlattı ve Natal ismini verdikleri projeyi tanıttı.

Natal sahip olduğu hareket sensörü sayesinde herhangi bir aparat olmadan oyuncunun hareketlerini algılayıp el, ayak, baş hareketlerine göre ayrı ayrı tepki verebiliyor.

Yani demek istediğim, oturduğunuz yerden herhangi bir kol veya klavye olmadan oyunu yönlendirebiliyorsunuz. İnanılmaz bir şekilde (yandaki siyah aygıt sayesinde) el, ayak hareketlerinize mantıklı tepkiler verip, adeta sizi ayrı bir hayatın içine çekiyor.

Mesela oyundaki bir durgun suya yaklaşıp suyu dalgalandırabilir,
sudaki balıkları korkutarak uzaklaştırabilirsiniz. Aşağıdaki video da ne demek istediğimi dahada iyi anlayacaksınız.



Oyun dünyasında yeni bir çığır açması beklenen Natal'ın 2010'un ikinci yarısında satışa çıkarılması bekleniyor. Tabi bu oyunları evlerimizde ne zaman oynamaya başlarız?? Sanırım kısa bir süre içerisinde zor...

Görüşmek üzere...

3 yorum:

selmankocael dedi ki...

gerçekten göz kamaştırıcı bir teknoloji. Dersine iyi çalışmış Microsoft. Bu arada staj sana yaramış galiba. Tema süper olmuş.........

fatih tuna çetinhan dedi ki...

teşkkrler..ama bu noktaya gelinceye kadr saysız tema gördü zavallı blogum :D ayrıca tema için harcadığım zaman diliminde yeni doğmuş bir çocuk konuşmayı, yürümeyi çok rahat öğrenirdi heralde :)

Adsız dedi ki...

Kandiliniz Mübarek Olsun...