Sayfalar

26 Haziran 2009 Cuma

JavaDay'09


Sıcak bir yaz günü..Swissotel'deyiz..Günlerden Java Day...

Evet dün(25.06.09) günlerden JavaDay di. Swissotel de Sun Microsystems önderliğinde Java nın yeni ürünlerinin tanıtımı için Türkiye'nin dört bir yanından Javacılar bir araya geldi. Tamda sınavlarımın bittiği günün ertesine gelmesi ise benim için büyük bir nimet oldu.

Organizasyon için ciddi bir hazırlık yapılmış. Bu yüzden Sun övgüyü gerçekten hakediyor. Program açılışını ev sahibi olan Sun Türkiye'nin genel müdürü Özhan Toktaş Java nın büyüklüğünden ve dünya üzerindeki öneminden bahsederek yaptı ve bu konuda bir takım önemli rakamsal verilere değindi;


*Bu gün Java dünyanın en yaygın ve en gelişmiş programlama dili ve 6,5 milyondan fazla yazılım geliştirici tarafından ve 4,5 milyarı aşkın cihazda kullanılıyor..


*Türkiye de Sun Java Developer Netwrok üye sayısı 18,510..


Ayrıca Java nın yeni ürünlerinin önümüzdeki dönem içerisinde birçok sektörde en çok tercih edilecek uygulamalar olacağı konusundada hayli iddialı konuştu. Ardından söz alan uluslararası Java uzmanlarından Simon Ritter da Java nın gücünden ve gelişme hızından bahsetti. Angelo Caicedo JavaFX sunumuyla ve elindeki özel eldivenle özel ekranda yaptığı kısa demoyla katılımcılara görsel şölen sundu.(JavaFX için kaynak javafx.com)

(Daha fazla resim için buraya-->>) Java nın yapabilecekleri nin bitmediğini Carol McDonald MySql-The Database for web 2.0 sunumuyla bizlere gösterdi.
Ayrıca Erricson, Turkcell, KoçSitem, Vardar Yazılım, Gantek gibi Sun ın iş ortaklarından üst düzey yöneticiler Sun Microsystems dan Funda Öncü nün sunuculuğunda bir panelde bir araya geldiler ve "Neden Java?" sorusuna cevap verdiler.

Java nın open source olması ve ayrıca güvenlik konusunda alternatifinin olmaması genel olarak bu sorunun cevabı oldu.


Java nın San Francisco şovundan sonra Türkiye'deki bu etkinliği de etkisini sürdüreceğe benziyor.


Bu sayede Türekiye'deki Javacılarda dünyaya "BE OPEN!" mesajı vermiş oldu..

Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: