Sayfalar

14 Mayıs 2009 Perşembe

NANOTEKNOLOJİ


Uzun bir aradan sonra blog uma nanoteknolojiyle alakalı bir giriş yazısıyla başlayıp uzun süren sessizliğime bir son vermek istedim. Nanoteknoloji isminden de anlaşalıcağı gibi nano boyutta (1nm =o,oooooooo1 m) maddelerle ilgilenen bilimdir.

Nanoteknoloji kelimesi ilk olarak Richard Feymann'ın ağzından duyulmuş ve Feymann ilk çalışmaları yapan kişi olarak bilinmektedir. Richard Feymann nanoteknolojinin (o zamanlar pek ciddiye alınmamasına rağmen) gelecekte ülkelerin gelişmişlik derecelerini belirleyecek en önemli faktörlerden biri olacağını görmüş ve iddialı açıklamalarda bulunmuştur.


Nanoteknolojinin birçok alanı kapsaması bu kadar önemli olmasını sağlıyor aslında. Şöyle ki tıp, çevre, malzeme bilimi, kimya, fizik gibi saymakta zorlanacağımız bir çok alanda etkisi olmaktadır ve olacaktır. İşte bu yüzden ABD, İsrail, Japonya başta olmak üzere bir çok ülke gelecek adına çok geç kalmamak için bütçesinden önemli rakamları nanoteknoloji çalışmalarına ayırmıştır.

Dünyanın gidişatına yön veren, günümüz büyük devletleri bu ünvanlarını korumak adına bu teknolojinin gücüne inanmış, gerekli yatırımları yapmaya başlamış ve sessiz sedasız çalışmalarını hızlandıradursun benim Türkiye'm bu konuda ne kadar hassas ve bu konuda yapılan çalışmalar neler? ve nanoteknolojiyle alakalı rakamsal verilerle konunun derinliklerine nümüzdeki günlerde yazmayı düşündüğüm bir yazı dizisiyle inmeyi hedefliyorum. Görüşmek üzere..
Teşekkürler...

Hiç yorum yok: