Sayfalar

9 Kasım 2008 Pazar

CETURK Java Teknolojileri Etkinliği



CETURK ün duyurduğu Java teknolojileri adlı etkinliği dün(08.11.2008)IBM türk binasında yapıldı. Piyasadan çok sayıda çalışanın ve azınlıkta olduğu görülen biz öğrencilerin katılımıyla güzel bi etkinlik oldu.


Melih Sakarya dan "JSF ve Ajax: Ajax uygulamalarında son yenilikler" konusunu iştahla dinledik. JSF ve Ajax teknolojilerinin güzelliğini uygulamalarıyla birlikte izledik. Daha sonra VARDAR Yazılım sahibi Ümit Vardar bize "Java ile Web Servisleri Geliştirme: Axis, Metro Jersey, RESTEasy"i işledi. Konuşma sonrasında takıldığımız noktalarda bize yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Yaklaşık bir saatlik aradan sonra Yusuf Kenan Yılmaz "Java'da SOA, SDO ve SCA"ı anlattı ve "JBoss Seam ile Uygulama Geliştirme ve Yenilikler" ile Melih Sakarya tekrar sahne aldı. CETÜRK ün ücretsiz olarak verdiği bu güzel eğitime ise Ümit Vardar EJB 3.0 ve JPA daki yenilikleri anlatarak son verdi.


Javacılar için çok güzel ve yararlı bir eğitim olduğunu düşünüyorum.
CETÜRK ve IBM e teşekkür ederim....

6 Kasım 2008 Perşembe

WLM 9 Beta 2

Windows Live Messenger Sürüm 2009 Derleme 14.0.3921.717 (WLM 9.0 Beta 2) sürümü de önceki beta sürüm gibi internete sızdırıldı. Yeni sürümde konuşma pencerelerindeki görüntü resimleri sol tarafta yer alıyor. Ayrıca kişi listenizde favori kişilerinizi en üstte tutabiliyorsunuz.

Yeni sürümün ekran görüntüleri ve indirme bağlantısı aşağıda yer almaktadır. WLM 9 Beta 2'yi kurmadan önce mevcut olan Windows Live Messenger - MSN Messenger sürümünü kaldırmalısınız. Bazı sistemlerde WLM 9 Beta yüklendiğinde kişisel içerikler silinebiliyor. Bu nedenle önce kişisel içeriklerinizi bu bağlantıda bulunan programı kullanarak yedeklemek isteyebilirsiniz. (ConCon Retriever - Windows Live Messenger İçerik Yedekleme
)

KURULUM
Orijinal İngilizce sürümü indirip kurun. WLM'nin kapalı olduğundan emin olun. Türkçe dil dosyasını \Program Files\Windows Live\Messenger klasörünün içine kopyalayıp mevcut msgslang.14.0.3921.0717.dll dosyasının üzerine yazın. Türkçe dil desteği için önceki beta sürümde kullandığımız dil dosyasından faydalandık ve bazı değişiklikler yaptık. WLM 9 Beta 2'yi bu Türkçe dil dosyası sayesinde büyük oranda Türkçe olarak kullanabileceksiniz.
(25 Ağustos 2008 - Türkçe yama güncellendi)

WLM 9 Beta 2 henüz popüler yamalarla ve eklentilerle uyumlu değildir.