Sayfalar

18 Mayıs 2008 Pazar

Yıldız teknik Üniversitesi bünyesindeki spexCo(http://spexco.com/company.htm) firmasında firma sahipleri, C#Türk ekibi kurucuları, İmagine cup finalistlerinden EFS Team ve farklı üniversitelerden bilgisayarla ilgilenen arkadaşlarla bir toplantı yaptık.


Genelde sohbet biçiminde geçen toplantıda mobile programlama üzerinde duruldu ve sohbetin sonunda javada kendini geliştirmek isteyen 2 arkadaşla beraber bi proje aldık.Proje çok kompleks değil aslında .Projemiz cep telefonlarına uyumlu adam asmaca oyunu şimdilik.


Bu projenin bizi daha büyük projeleri geliştirme yolunda bi adım olabileceğini düşündük ve çalışmalar başlamış durumda.
Süre:10gün :)


.Javayla mobile uygulamalr yapan spexCo firması sahipleri ve çalışanlardanda önümüzdeki mobile çalışmalarla ilgili destek sözü aldık..Hello mobile world dedik diyelim kısaca...

16 Mayıs 2008 Cuma

RSS Nedir?


Pek çok insanın internette bilgiye ulaşma şeklini değiştiren bir araç var: RSS.




RSS'in açılımı RSS (Rich Site Summary/Real Simple Syndication/RDF Site Summary) oldukça göreceli.




Tanımı ne olursa olsun, RSS hakkında su götürmez bir gerçek var; RSS, önümüzdeki yıllarda, giderek daha da yaygın olarak kullanılacak güçlü bir teknoloji. Peki ama RSS sistemi nasıl çalışıyor?




Blog'lar veya sık güncellenen kimi internet siteleri, "RSS feed" (içerik beslemesi) olarak adlandırılan XML kodları üretirler. Bu kodlar, internet üzerindeki haber, makale ve mesaj kaynaklarında yer alan içeriği, tüm siteleri dolaşarak okumak yerine, bir takım yazılımlar aracılığıyla tek bir noktadan okumanızı mümkün kılar.




Bir başka deyişle RSS sayesinde siz içeriğe ulaşmazsınız; içerik size ulaşır. RSS teknolojisi ile hazırlan içerikleri okumak için, "Web Aggregator" olarak adlandırılan yazılımlar ya da internet portallerini kullanırız.


RSS okuyucularını şu şekilde sınıflandırmak mümkündür:


* Masaüstü yazılımları.


* MyYahoo türü portaller.


* Bloglines türü servisler.


* Yeni nesil web tarayıcıları.

11 Mayıs 2008 Pazar

IMAGINE CUP





Tarih 9 mayıs 2008,CASPER plazada imagine cup finalindeyiz.Ama yarışmacı olarak değil izleyici olarak.

Çok güzel bi ortam vardı.Bu sene konusu çevre olan yarışmada finale yedi grup kaldı.Atılım,Erciyes,Onsekizmart,Kocaeli,İstanbul ticaret ve karma üniversitelerden bilişimle ilgilenen öğrencilerin oluşturduğu grupların yarışı müthiş bir rekabete sahne oldu.

Birbirinden güzel ve yaratıcı projelerin sunulduğu yarışmada Kocaeli üni.1.,Erciyes üni.2.ve Onsekizmart üni.3. oldu.Fakat bu 7 grup arasında en çok hoşuma giden ve daha çok creative bulduğum karma grup yani EFS Team di.

Alışveriş sırasında aldığımız herhangi bi ürünün barkodunu telefona okutarak web üzerinden ürünle ilgili bilgiler alınabilmesini sağlayan projeleri tam anlamıyla yarışmanın konusuna uygundu ve çevreye yararlı olabilecek en etkili projeydi.

Ama ne olursa olsun Kocaeli ekibini tebrik etmek lazım.Silverlight ı çok iyi kullanmışlar.Belki de bu sayede 1. oldular diyebiliriz.Artıık hedefte niye bi IMAGINE CUP olmasın die düşünmeye başladık bizde:)...